Praktijkexamen


Op het praktijk examen mag je laten zien dat je rijbewijs waardig bent en straks in staat bent zelfstandig deel te nemen aan het verkeer.

 

Eigen verklaring Instructie aanvragen examen

Praktijkexamen

Zodra de lessen naar tevredenheid verlopen, kan er een planning gemaakt worden voor het praktijkexamen.
Ook na het doen van een TTT kan na afloop een planning voor het praktijkexamen gemaakt worden. Dit gaat allemaal in overleg met de leerling.

Werkwijze

De rijschool reserveert een datum bij het CBR. Daarvoor moet je de rijschool eerst machtigen en een eigen verklaring indienen.
Zie hiervoor de instructie.

Het examen doe jij in de auto waarin je lest. De instructeur mag met je meerijden tijdens het examen.
Voor meer informatie over het examen klik hier voor de site van het CBR inclusief een flimpje over het examen.

De volgende documenten moet je meenemen naar het examen:

 • Een wettelijk toegestaan, geldig identiteitsbewijs.
 • Het ingevulde formulier "zelfreflectie" (na reservering van het examen te ontvangen via de mail).
 • Reserveringsbevestiging (na reservering van het examen te ontvangen via de mail).

Klanten aan het woord

 • Nadat ik 2 keer gezakt was voor mijn rij-examen werd ik nog onzekerder dan ik al was. Ik scheen faalangst te hebben. Toen mijn eigen instructrice een paar keer niet kon, werd de les overgenomen door Desiree. Hier ging een hele andere wereld voor mij open. De rust de duidelijkheid waarmee zij les geeft, gaf een hoop vertrouwen terug. Dingen die ik nooit begrepen had tijdens het rijden, begreep ik nu in 1 les. De dag was aangebroken, ik moest weer afrijden ...En ja hoor, geslaagd! Bedankt Desiree! (Roxy)

  Na een aantal keren gezakt te zijn bij andere rijscholen nu een paar lessen bij Desiree geprobeerd, waarbij we de laatste puntjes op de i hebben gezet en wat meer rust in het rijden hebben gekregen. Daarna geslaag, dankjewel! (Daniel)

 • Bij Desiree lessen was altijd erg relaxt. Ze legde alles duidelijk uit waardoor ik goed begreep wat er van mij verwacht werd tijdens het rijden en als ik iets verkeerd deed vertelde ze waar ik op moest letten. Ze bereidde me goed voor op mijn examen en liet me pas afrijden toen ik er echt klaar voor was. Daarom ben ik bij haar in 1 keer geslaagd! (Ayla)

  Ik vond de uitleg heel duidelijk tijdens de rijlessen. Ook vond ik dat ik super veel leerde in een korte tijd. (Lesley)

  Desiree is een aardige en rustige vrouw die veel geduld heeft om het je zo goed mogelijk te leren. Ik heb vaak last van veel zenuwen bij onderdelen als een examen maar daarin heeft Desiree me goed geholpen. Onderdelen die ik niet goed beheersde bleven we oefenen tot het einde waardoor ik zelf ook echt het gevoel had dar ik er klaar voor was. Al met al een geslaagde ervaring! (Manon)

 • Nadat ik de eerste keer was gezakt voor mijn praktijkexamen heb ik samen met Desiree in 3,5 uur de juiste puntjes op de i gezet.

  Ben voor het herexamen met vlag en wimpel geslaagd! (Jordy)

   

  Goede begeleiding, instructiekaart was relaxed om mee te werken en ik kon in termijnen betalen which was nice (Sonny)